Z_De_Coverstory_Specials.jpg

‘De coverstory specials’ zijn afleveringen waarin we covers van- en door één bepaalde artiest draaien.


Zorgvuldig uitgekozen door Geert Kinnaert, gepresenteerd door Johan Eeckhout met techniek van Dirk Verheyden.

De opmerkelijke videoclip van ‘Cry’.

Cry is een nummer van het Britse duo Godley & Creme uit 1985. Het staat op het album The History Mix Volume.

Het nummer raakte vooral bekend door een, voor die tijd, innovatieve videoclip, waarin diverse gezichten in elkaar overlopen.

Het duo Kevin Godley en Lol Creme werden succesvol als videoclipmakers, ze hebben video’s geregisseerd voor diverse bekende artiesten.

Phil Oakey z’n kapsel

Phil Oakey had ten tijde van Human League een opvallend kapsel.

Zoals je ziet is dat nu geheel verdwenen.

Waar komt dat bizarre geluid in ‘Show me the way’ vandaan?

In 1973 kreeg Peter Frampton een talkbox van Bob Heil als kerstcadeau. Frampton gebruikte een talkbox of jappiotube tijdens de opnames van zijn bekendste album Frampton Comes Alive! uit 1976. 

‘Show Me the Way’, waarin de talkbox wordt gebruikt, werd een grote hit.

Zowel  Bob Heil als Doug Forbes beweren dat het hun uitvinding is.

Het apparaat bestaat uit een luidspreker waaraan een kunststof slang is verbonden, en wordt bediend met een voetschakelaar waarmee het geluid van het instrument naar keuze naar een gewone luidspreker kan worden gestuurd of naar de talkbox. Via de slang wordt het geluid van een aangesloten instrument in de mond van de speler gebracht. Door de mondholte te vergroten of te verkleinen kan de speler het geluid beïnvloeden. Het wordt vanuit de mond versterkt via een microfoon.

talkbox.PNG

Van Morrison kreeg fluitconcert in Peer

Een artiest die zelf een concert krijgt… meer bepaald een fluitconcert… Dat overkwam Van Morrison in ons eigen land.

Morrison staat bekend als één van de grilligste muzikanten. Zo deinst hij er niet voor terug om zijn muzikanten verrot te schelden op het podium. Soms houdt hij een optreden al na dertig minuten voor bekeken, andere keren staat hij bijna vier uur op het podium en heeft hij soms vreemde grillen. Zo liet hij in 2010 op het Bluesfestival in Peer de tapkranen dichtdraaien vlak voor z’n optreden begon. Daarmee haalde Van Morrison meteen de woede van zijn eigen publiek op de hals. Een reactie bleef dan ook niet uit… De eerste twee nummers van ‘Van the man’ werden compleet overstemd door boegeroep en een fluitconcert zoals hij er wellicht nooit eerder één had gehad. De kalmte keerde pas weer toen via de videoschermen de bars weer open werden verklaard.

vanXTRA.jpg

Ron Maels snor

Ron Mael van Sparks liep geruime tijd met een hitlersnor rond.

In 1983 ging die eraf. En daar werd zelfs een filmpje van gemaakt.

De bizarre bar van Ringo Starr

In mei 1980, kreeg Ringo Starr op de A3 nabij Kingston op een zeer gevaarlijk rond punt genaamd ‘The Robin Hood Roundabout’, een ongeval. Ringo Starr draait de rotonde op, hoort dan ‘gillende’ banden, gevolgd door een vreselijke klap. De Mercedes coupé waarin ook z’n echtgenote Barbara Bach zit slaat een aantal keer over de kop om dan weer op z’n wielen terecht te komen. Ringo Starr en Barbara raken slechts lichtgewond. De Mercedes-Benz is total-loss. Ringo heeft de auto nog steeds. Het wrak is samengeperst tot een groot brok metaal, werd voorzien van een glazen afdekplaat en doet nu dienst als bar in zijn huis.

RingoStarrOngeval
RingoStarrOngeval

RingoStarrOngeval
RingoStarrOngeval

1/1

De mini van Ringo Starr

De vier Beatles kregen in 1966 een nieuwe wagen van hun manager, een Mini Cooper S die omgebouwd werd bij een Bentleyspecialist. Die van drummer Ringo Starr was extra bijzonder om dat Ringo zijn complete drumstel in het klein wagentje wilde vervoeren. Radford & Co verbouwde Mini's en kon ervoor zorgen dat het luikje achter vervangen werd door een achterklep, een hatchback eigenlijk. Maar dat is niet de enige luxe die de coachbuilders aanbrachten. Er zit ook mooier leer op de stoelen en de zijruiten zijn elektrisch bedienbaar. Deze auto heeft ook andere achterlichten en in de grille zit een extra set schijnwerpers verstopt. Deze auto werd een paar jaar geleden op een veiling voor meer dan 100.000 dollar verkocht aan voormalig Spice Girl Geri Horner.

1/5

Drumstel Ringo Starr brengt miljoenen op

Een drumstel van Ringo Starr is voor ongeveer twee miljoen euro op een veiling verkocht. Het veilinghuis in Los Angeles had vooraf een opbrengst van zo’n 460.000 euro verwacht.

 

Starr kroop voor meer dan tweehonderd optredens achter het drumstel dat werd gebruikt voor de opnames van hits als ‘Can't Buy Me Love’ uit de film ‘A hard days night’ en ‘I Want To Hold Your Hand’ dat verscheen op het album ‘Meet The Beatles’.

 

Een deel van de opbrengst ging naar een stichting die Ringo Starr en zijn vrouw Barbara Bach hebben opgericht.

1/1

Billy Idol vroeger en nu

Dat de tand des tijds ongenadig z’n werk heeft gedaan kun je moeilijk ontkennen wanneer je de foto’s van Billy Idol van vroeger en nu naast elkaar zet.

idolnews.jpg

De Lotus Caterham 7 van Chris Rea

Auberge' is het twaalfde album van Chris Rea uit 1991. 

Op de hoes van het album en in de videoclip is zijn sportwagen, een Caterham 7 van Lotus, te zien. 

De hoes werd gemaakt door kunstenaar Alan Fearnley.

De single ‘Auberge’ werd niet echt een grote hit maar het album zelf staat in de Nederlandse top 10 en in Engeland op 1.

 

In deze clip van ‘Auberge’ zie je nog meer prachtige werken van Alan Fearlney. 

https://www.youtube.com/watch?v=Ifzo_ZJu4yA

 

De originele ‘Auberge’ clip kun je achter onderstaande link vinden

https://www.youtube.com/watch?v=iuevw6218F0

aubergeCD.jpg
lotusrea.jpg