‘De coverstory specials’ zijn afleveringen waarin we covers van- en door één bepaalde artiest draaien.


Zorgvuldig uitgekozen door Geert Kinnaert, gepresenteerd door Johan Eeckhout met techniek van Dirk Verheyden.

Ron Maels snor

Ron Mael van Sparks liep geruime tijd met een hitlersnor rond.

In 1983 ging die eraf. En daar werd zelfs een filmpje van gemaakt.

De bizarre bar van Ringo Starr

In mei 1980, kreeg Ringo Starr op de A3 nabij Kingston op een zeer gevaarlijk rond punt genaamd ‘The Robin Hood Roundabout’, een ongeval. Ringo Starr draait de rotonde op, hoort dan ‘gillende’ banden, gevolgd door een vreselijke klap. De Mercedes coupé waarin ook z’n echtgenote Barbara Bach zit slaat een aantal keer over de kop om dan weer op z’n wielen terecht te komen. Ringo Starr en Barbara raken slechts lichtgewond. De Mercedes-Benz is total-loss. Ringo heeft de auto nog steeds. Het wrak is samengeperst tot een groot brok metaal, werd voorzien van een glazen afdekplaat en doet nu dienst als bar in zijn huis.

De mini van Ringo Starr

De vier Beatles kregen in 1966 een nieuwe wagen van hun manager, een Mini Cooper S die omgebouwd werd bij een Bentleyspecialist. Die van drummer Ringo Starr was extra bijzonder om dat Ringo zijn complete drumstel in het klein wagentje wilde vervoeren. Radford & Co verbouwde Mini's en kon ervoor zorgen dat het luikje achter vervangen werd door een achterklep, een hatchback eigenlijk. Maar dat is niet de enige luxe die de coachbuilders aanbrachten. Er zit ook mooier leer op de stoelen en de zijruiten zijn elektrisch bedienbaar. Deze auto heeft ook andere achterlichten en in de grille zit een extra set schijnwerpers verstopt. Deze auto werd een paar jaar geleden op een veiling voor meer dan 100.000 dollar verkocht aan voormalig Spice Girl Geri Horner.

1/5

Drumstel Ringo Starr brengt miljoenen op

Een drumstel van Ringo Starr is voor ongeveer twee miljoen euro op een veiling verkocht. Het veilinghuis in Los Angeles had vooraf een opbrengst van zo’n 460.000 euro verwacht.

 

Starr kroop voor meer dan tweehonderd optredens achter het drumstel dat werd gebruikt voor de opnames van hits als ‘Can't Buy Me Love’ uit de film ‘A hard days night’ en ‘I Want To Hold Your Hand’ dat verscheen op het album ‘Meet The Beatles’.

 

Een deel van de opbrengst ging naar een stichting die Ringo Starr en zijn vrouw Barbara Bach hebben opgericht.

1/1

© 2018 vzw Retroactief | Privacy

Download onze app
Appstore White.png
GooglePlayWhite.png
WindowsStoreWhite.png
Retro Radio Singjaal Logo.png
Singjaaltv logo white.png
Logo Singjaal Podcast.png
Volg ons op
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • YouTube
Stuur ons een mail
email.png