Bewolkt En Buien

Als het voor jou kan op dit moment mag je gordijnen dichthouden en de deurbel onbeantwoord laten en je verstoppen in onze muzikale cocon: Bewolkt en buien. Een uur lang downbeat radio met ruimte voor muziek die je hoofd leegmaakt en je zachtjes opnieuw oplaadt.

Button
Book Now

Even de-connecteren van de waan van de dag… het kan zo’n deugd doen.
Weg van het gepiep van alle elektronica die ons omringt, even geen deadline op je schouders, heerlijk ! Als het voor jouw kan op dit moment mag je gordijnen dichthouden en de deurbel onbeantwoord laten en je verstoppen in onze muzikale cocon : “Bewolkt en buien”. Een uur lang downbeat radio met ruimte voor muziek die je hoofd leegmaakt en je zachtjes opnieuw oplaadt.

Kris Mannaerts

Kris Mannaerts

In 1979, ik was 12, kreeg ik een draagbare radio en een cassette recorder voor mijn ‘plechtige communie’.  Zo ging dat toen.  Niemand kon vermoeden dat dat mijn passie voor radio en muziek zouden doen ontvlammen.  Daar is zelf nu, vele jaren later, niks aan veranderd.

Ik ontdekte snel op FM de lokale radio’s, tot ik begin jaren 80 toevallig een zender hoorde die anders was dan al die anderen.  Een lokale radio die volwassen klonk met muziek die me meteen beviel : Radio Sinjaal.  Ik wilde er graag bij aan de slag en dat mocht in ’85.  Tien jaar lang was Sinjaal mijn speeltuin, mijn leerschool.  Daarna lonkten de zenders van de VRT en van Medialaan en begon een nieuw avontuur bij Donna, Qmusic en bij Joe.

Maar net zoals Mark Knopfler ooit z’n hobbygroep The Notting Hillbillies oprichtte, om met hen muziek te maken die niet meteen bij Dire Straits paste, is Singjaal voor mij nu opnieuw een medium om, al wie het horen wil, te charmeren met muziek die je niet meer terugvindt in het format van de grote radio’s.

Ik hoop met programma’s als “De Wonderjaren”, “Heroes”, “Bewolkt & buien” en “Monotone” jou een klein beetje keuzestress te bezorgen.